StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Klart for Øradagganj 2017

Nå braker det snart løst i sentrum, med martnad og liv og røre! Og jaggu har ikke sola bestemt seg for å komme også...!
nyhetsbilde
typebilde
Nyhet

Publisert: 19.07.17 kl 14:30

> Klikk her for komplett program (tilpasset mobil)

Med værvarsel på godt over 20 grader, og strålende sol, er Kyrksæterøra klar for å ta imot martnadsfolk for festdager som seg hør og bør - også i år. I skrivende stund har Thomas Tivoli startet opprigging ved kommunekaia, og kremmere med martnadboder siger sakte opp igjennom Øragata for å finne sin plass. De to dyktige damene som står bak årets happening, Sissel og Ann Marit, gleder seg til det hele sparkes i gang etter måneder med planleggingsarbeid.

Både Falksenteret på Vesse, og Øragata har mye å by på. I tillegg blir kirkejubileet synlig markert og Kjørseskolen sørger for historisk påfyll. Salgsboder og tivoli er selvsagte innslag under "dagganj", men programmet som strekker seg fra torsdag til og med søndag er spekket av opplevelser og aktiviteter for alle aldersgrupper, kjønn og antall føtter.

"Ørabølgen" er ny av året - en uhøytidelig konkurranse med liten fart og mye moro for utøvere som har lyst til å slite joggeskoene og få startnummer på brystet. Her må ALLE som kan, hive seg med! "Scenen er din" står klar på Kjørsetorget for alle som har lyst til å framføre noe fra scenekanten. Og med SÅ mange gode kulturaktører som vi har i Hemne, ser vi for oss at mikrofonen blir flittig bruk og at publikum klapper seg varme i hendene.

Hemne Historielag har tatt sitt ansvar under Øradagganj, og skilter med utstilling i ærverdige Wesselgården samt utstilling av gamle kjøretøy på oppstillingsplassen ved KulØr'n. Vi kan nesten ikke vente med å ta turen innom for å se! Og så Adreas Ven Langø da, som nok en gang byr på lokalprodusert utendørsspel på tunet i Wesselgården. Her møter vi stort sett lokale, garantert GODE, skuespillere med rotfeste i Hemne Teaterlag - og noen freelancere. Barnevennlig forestilling, med mye god humor for de voksne, hvor vi GARANTERER publikum en makalaus opplevelse!

Hele søndag er viet "Bondens dag" i Wesselgården. Her blir det grilling, Farmen-konkurranse, musikk av ypperste klasse, ordføreren i sofaprat med ulike gjester og presisjonskjøring med traktor. Søndag blir dagen med stor D! Hele helga blir det bare "Spinnvilt" på Falksenteret - så enkelt er det! Og med et solbadet sentrum, er det bare å ta føttene fatt og gå mellom sentrumsgata og senteret flere ganger om dagen.

Det er så mange flotte innslag under årets martnad, at vi må be deg som leser om å kikke i kalenderen for å finne dag og tidspunkt for en del av arrangementene. Men èn ting er fast alle dager til alle tidspunkt: uventet godt vær, god mat og drikke, gode martnadstilbud, aktiviteter for alle og ikke minst en hel masse blidspente og trivelige hemnværinger samlet på èn plass. Kom du å!

(Vi lokker i tillegg med noen bilder som setter deg i stemning...)

Spel Wesselgården 2016 1

Øradagganj 2016 1

Øradagganj 3 - 2016

Øramartnan 2015

Øradagganj 2 - 2015

Tirsdag 20. oktober 2020
Onsdag 21. oktober 2020
Torsdag 22. oktober 2020
Fredag 23. oktober 2020
Lørdag 24. oktober 2020
hemneprovduaa